تبلت به چکار میاد؟

نوشته شده توسط:ابراهیم طاهری | ۶ دیدگاه

تبلت به چکار میاد؟

تبلت و کاربردهای آن

تبلت کامپیوتر قابل حمل با صفحه لمسی است که بسیاری از قابلیت های یک نوت بوک را دارد.در واقع دستگاهی است ما بین کامپیوتر های شخصی و تلفن همراه هوشمند که خلا موجود در این بین را پر می کند. 
در گذشته به جای کامپیوترهای خانگی(PC) لپ تاپ ها پا به عرصه فناوری گذاشتند اما چندی بعد لپ تاپ ها نیز جای خود را به تبلت ها دادند. در مقایسه تبلت ها با لپ تاپ ها باید گفت که در درجه اول وزن آنها حدود یک دهم وزن یک لپ تاپ است(حدود 350 گرم در مورد اسپین و 380-700گرم سایر تبلت ها)؛همچنین میزان عمر باتری آنها از یک لپ تاپ بیشتر است و نیز گرمای ساطعه از یک لپ تاپ حدود 8 برابر بیشتر از تبلت ها پیش بینی شده است. 
از ویژگی های کلی این دستگاه می توان به وزن و قطر بسیار کم آن اشاره نمود که این قابلیت را به کاربر می دهد تا آن را در هر جا و مکان به همراه داشته باشد و از آن استفاده کند؛همچنین صفحه لمسی آن امکان دسترسی بیشتر و سریعتر به برنامه ها،نرم افزار ها و ... را ایجاد می کند؛نکته دیگر قیمت بسیار مناسب در عین ارائه امکانات ویژه به کاربر است.

 

سیستم عامل آندروید چیست ؟

Android به زبان ساده سیستم عاملی است برای دستگاه های موبایل و گوشی های هوشمند که توسط بیش از 30 کمپانی معروف پشتیبانی می شود. آندروید اوپن سورس است و توسعه دهندگان می توانند با استفاده از Android SDK برنامه های مختلفی برای این سیستم عامل بنویسند. در واقع آندروید بستری را فراهم می کند تا برنامه نویسان بتوانند هرچه سریعتر و بهتر برنامه هایی بسازند که از تمام ویژگی های یک گوشی هوشمند استفاده کند. آندروید به معنای واقعی “ باز” (Open) است، یعنی برنامه نویس می تواند از تمام قدرت یک تلفن همراه استفاده کند. آندروید امکان استفاده از توابع داخلی گوشی موبایل همچون شماره گیری، فرستادن SMS یا استفاده از دوربین گوشی را به برنامه نویسان می دهد تا بتوانند اپلیکیشن های قدرتمند و کاربردی برای کاربران بسازند.

تمام برنامه ها برای آندروید یکی اند. آندروید فرقی میان یک برنامه third-party و توابع هسته سیستم عامل در اجرا نمی گذارد و هر دو می توانند دسترسی مساوی به قابلیت های گوشی داشته باشند. گوشی هایی که سیستم عامل آندروید را خواهند داشت به کاربرشان اجازه می دهند تا از تمام قابلیت های یک گوشی هوشمند بهره ببرند. کاربران این گوشی ها به معنای واقعی می توانند دستگاه خود را بر اساس سلیقه ی خود تغییر دهند و محیط سیستم عامل گوشی خود را سفارشی و شخصی سازی کنند. حتی کاربران می توانند برای گوشی تعیین کنند که عکس هایشان با چه برنامه ای باز شود.
ویژگی ها و خصوصیات آندروید
1. آندروید تمامی تکنولوژی های اتصال (Connectivity) شامل GSM/EDGE, CDMA, EV-DO, UMTS, Bluetooth و Wi-Fi را پشتیبانی می کند.
2. آندروید از فرمت های مختلف فایل های مالتی مدیا مثل MPEG-4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF پشتیبانی می کند.
3. SMS , MMS و XMPP فرم هایی هستند که آندروید برای ارسال پیغام های متنی یا همان SMS از آن ها پشتیبانی می کند.
4. مرورگر موجود در آندروید بر اساس فریم ورک اوپن سورس WebKit توسعه یافته است.
5. SQLite نرم افزاریست که برای ذخیره داده ها و مدیریت بانک های اطلاعاتی سبک در آندروید در نظر گرفته شده است.
6. ماشین مجازی جاوا (Java Virtual Machine) در آندروید به صورت پیش فرض تعبیه شده است. تمام برنامه های آندروید باید به زبان جاوا نوشته شوند. البته این نسخه از JVM برای دستگاه های موبایل بهینه شده است.
7. ابزارهای مختلف آندروید برای توسعه دهندگان به راحتی در دسترس است و توسط شرکت گوگل پشتیبانی می شوند. این ابزارها شامل کتابخانه ها، خطایاب، شبیه ساز گوشی و یکم پلاگین برای اکلیپس است.
8. آندروید از سخت افزارهای مختلف همچون GPS و دوربین های متنوع پشتیبانی می کند.
9. تصاویر و فایل های گرافیکی بوسیله OpenGL پردازش می شوند که کیفیت بالاتری خواهند داشت.
توسعه برنامه های کاربردی در آندروید سریع ، راحت و لذت بخش است
گوگل دسترسی آسان به ابزارهای سودمند و کتابخانه های بسیاری را برای توسعه و تولید برنامه های کاربردی مبتنی بر آندروید فراهم کرده است، که برنامه نویسان می توانند با استفاده از آن ها هرچه سریع تر و راحت تر برای آندروید برنامه تولید کنند. این ابزارها شامل خطایاب، شبیه ساز گوشی، کتابخانه ها، اسناد، کدهای نمونه و یک پلاگین برای اکلیپس است. برنامه نویسی برای آندروید به زبان جاوا انجام می گیرد. توابع خود آندروید نیز با استفاده از جاوا پیاده سازی شده اند. آندروید فقط قادر است کدهای مدیریت شده (Managed Codes) را اجرا کند و قادر به اجرای کدهای Native نخواهد بود.
آندروید سیستم عاملی بر اساس لینوکس
این سیستم عامل بر اساس هسته سیستم عامل لینوکس توسعه یافته است. در واقع مدیریت و بهینه سازی حافظه، ارتباط با سخت افزار و سرویس های سیستم، امنیت، مدیریت پردازش ها و مدیریت منابع دستگاه موبایل را هسته لینوکس انجام می دهد و آندروید فقط لایه ایست که ارتباط میان کاربر و سیستم عامل را برقرار می کند. این لایه نرم افزاری بوسیله جاوا پیاده سازی شده است و به همین علت قادر به اجرای کدهای Native نخواهد بود. آندروید همانند لینوکس اوپن سورس خواهد بود و توسعه دهندگان بیشماری بر روی آن کار می کنند.

 سیستم عامل iOS


سیستم عامل iOS، اولین و تنها نسل سیستمعامل‌ Apple برای دستگاه‌های موبایل و قابل حمل است.این سیستمعامل برای اولین بار در سال 2007 برروی دستگاه iPhone عرضه شد و تا پیش از سال 2010 نیز به نام iPhone OS شناخته می‌شد.iPad Touch، iPhone و Tablet iPadمجهز به این سیستمعامل هستند و شرکت Apple مجوز استفاده از این سیستمعامل را در حال حاضر به هیچ شرکت دیگری واگذار نمی‌کند.
ایده اصلی این سیستمعامل استفاده از رابط کنترلی چند لمسی است. برای مثال برای جابجا کردن صفحات در iOS تنها نیاز به کشیدن یک انگشت روی صفحه است. با قرار دادن دو انگشت روی صفحه و دور کردن آن‌ها از هم نیز می‌توان برروی صفحات وب و عکس‌ها زوم کرد.iOS از نطر معماری از چهار لایه Core OS، Core Services، Media Layer و Cocoa Touch تشکیل شده‌است.با انتشار نسخه شماره 4 Apple قابلیتMulti-Tasking را به سیستمعامل iOS اضافه کرد. نسخه 5 نیز اولین سری از سیستمعامل iOS بر پایه پردازش ابری است.
iOS از نظر معماری و کاربردی شباهت زیادی به سیستمعامل Mac OS دارد. در iOS همانند Mac OS از مرورگر Safari برای مرور وب و از نرم‌افزار ITunes برای پخش موزیک و مدیریت کتاب‌ها، دفترچه تلفن و Application استفاده می‌شود.یکی از موفقیت‌های Apple در ساخت این سیستمعامل، راه‌اندازی فروشگاهApp Storeاست. این فروشگاه تا پایان ماه مه 2011 دارای بیش از 500 هزار Application بوده‌است.شرکتApple نرم‌افزارهای App Store را با بستن قرارداد با برنامه‌نویسان منتشر می‌کند و هر کس می‌تواند با استفاده از ابزار SDK سیستمعامل iOS،Application طراحی کند و بعد از دریافت مجوز از Apple آن را به قیمت دلخواه در App Store به فروش رساند.

 

 

 

 

مشخصات فنی آی او اس

 

یکی از ویژگی های مهم iOS، منحصر به فرد بودن آن است. علاوه بر این که خود سیستم عامل در انحصار محصولات اپل است، برنامه های آن صرفا برای iOS و ARM نوشته می شوند. مرورگر وب سافاری، برنامه های کاربردی وب را با دیگر مرورگرهای وب پشتیبانی می کند و برنامه های بومی برای دشتگاه های در حال اجرای iOS و بعد از راه appstore قابل دریافت هستند. یک مرکز بازی برای این سیستم عامل در نظر گرفته شده است که علاوه بر ارائهٔ بازی های متنوع، بازی های آنلاین چند نفره منتشر می کند و کاربران را قادر می سازد تا از راه شبکه های اجتماعی، دوستان خود را دعوت به بازی کنند، امتیازهای خود را پیگیری کنند و در leaderboard به مقایسه با رقبای خود بپردازند.اپل آخرین نسخهٔ آی او اس را به تازگی به کاربران خود معرفی کرده است.iOS از زمان معرفی اولین نسخهٔ خود، تغییرات بسیاری را پذیرفته است و حالا iOS6 با بیش از دویست کارایی برای تمامی نسخه های آیفون قابل دسترس است.می توان گفت تمام قسمت عمدهٔ برنامه های iOS شامل سیری، شبکه های اجتماعی، سافاری، اشتراک گذاری تصاویر، برنامهٔ Accessibility و بسیاری از برنامه های اصلی و جانبی در iOS6 آپدیت شده و امکانات جدیدی را دریافت کرده است.اپل با معرفی iOS6 گام بزرگی در پیشبرد برنامه های خود برداشته و هم چنان در ردهٔ برترین سیستم عامل های موبایل می درخشد.

 

 

6 نظر

  1. نظرات کاربران:

       manicure در ۱۳۹۶/۰۱/۱۹ - ۱۳:۳۶:۵۰
    I'm impressed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that's both equally
    educative and amusing, and without a doubt, you've hit the nail on the head.
    The issue is something which not enough folks are speaking intelligently about.
    I'm very happy that I found this in my search for
    something relating to this.

       manicure در ۱۳۹۶/۰۱/۱۹ - ۱۳:۳۹:۳۹
    Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent.
    I really like what you've acquired here, certainly like what you are saying and
    the way in which you say it. You make it enjoyable and
    you still care for to keep it sensible. I can not wait to
    read far more from you. This is really a wonderful web site.

       kaputcatcall4652.jimdo.com در ۱۳۹۶/۰۲/۱۸ - ۱۵:۵۶:۵۵
    I drop a comment when I especially enjoy a article on a blog
    or if I have something to contribute to the discussion. It's a result of the sincerness
    displayed in the article I browsed. And after this post تبلت
    به چکار میاد؟. I was moved enough to drop a
    thought :) I do have some questions for you if it's okay.
    Is it just me or does it give the impression like a
    few of these responses appear as if they are written by brain dead individuals?
    :-P And, if you are posting at additional social sites, I would like to follow anything fresh you have to post.
    Would you list all of all your shared sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

       vannessabehymer.blog.fc2.com در ۱۳۹۶/۰۵/۰۸ - ۰۱:۳۰:۳۲
    Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts
    and I will be waiting for your next post thank
    you once again.

       How do you grow? در ۱۳۹۶/۰۵/۳۰ - ۰۹:۲۶:۰۷
    After looking into a few of the blog articles on your website, I
    honestly appreciate your technique of blogging.
    I added it to my bookmark webpage list and will be
    checking back in the near future. Please visit my web site as well and let me
    know how you feel.

       How can you heal an Achilles tendonitis fast? در ۱۳۹۶/۰۶/۰۱ - ۱۴:۴۷:۵۳
    Hi, I desire to subscribe for this weblog to take newest
    updates, so where can i do it please help.

    نوشتن دیدگاه